Behoefte aan rust en een beetje romantiek? 

Kom naar Corfu!

Het eiland

Corfu is het meest Noordelijk gelegen eiland aan de Westkust van Griekenland en behoort tot de Ionische eilanden. Het heeft een oppervlakte van 593 vierkante kilometer en een inwonersaantal van zo’n 113.000, waarvan ongeveer een derde in Corfu Stad woont. Het eiland is groen en heeft een zeer gevarieerde natuur. De lange kustlijn kent mooie zandstranden, maar ook ruige rotswanden. Het binnenland heeft vlaktes, maar ook berg-/heuvelgebieden.

Corfu stad

Corfu Stad is onder Venetiaanse, Franse en Engelse invloeden gebouwd en staat op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. De stad heeft veel sfeer en volop bezienswaardigheden, zoals een tweetal forten, diverse musea, het Liston met alle terrasjes, de St. Spiridonkerk en vele mooie pleinen en kleine steegjes. Het winkelaanbod in de stad is groot, van toeristenwinkel tot meer op de lokale bevolking gerichte speciaalzaak.
Het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen voor een bezoek aan Corfu stad en met een kop koffie of een wijntje te genieten van alles wat te zien is en voorbij komt.

Gouvia

Villa Fisi ligt iets buiten Gouvia, de afstand tot het centrum is circa 800 meter. 

Gouvia is van oudsher een vissersdorp en inmiddels uitgegroeid tot een leuke badplaats met winkeltjes, restaurants, bars en een strand. Het ligt centraal aan de oostkust van het eiland, ongeveer 6 kilometer ten noordwesten van Corfu stad en is daarmee een erg goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Gouvia ligt aan een groene baai, met een leuk kiezelstrand. Het strand is geschikt voor kinderen, de zeebodem loopt langzaam af, er zijn strandbedjes te huur en diverse (water)sporten zijn mogelijk.

Bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden op het eiland Corfu zijn onder meer De Pantokrator, Het Achillion (buitenverblijf van keizerin Sissi), het Canal d’Amour , de Kaiser’s Throne, Paleokastritsa, het Muizeneiland, prachtige stranden en nog veel meer.

Sportievelingen kunnen onder meer duiken, paardrijden, golfen, fietsen of zeilen. Ook voor de wandelaar heeft Corfu veel te bieden, waaronder de bekende Corfu Trail.

Boek onze villa

Villa Fisi is een moderne, goed onderhouden villa, gelegen op ruim 1.000 vierkante meter grond. De villa is geheel gelijkvloers. De afwerking en de inrichting zijn van zeer goede kwaliteit.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram